Автосервизи Ем Комплект Изпускателна система

Калкулатор сервизни услуги

Изчисли ремонт

servis-za-avtomobili

Ще се налагат глоби за хора, които ремонтират колите се пред блока, та дори и в собствения си гараж. Трябва задължително да се използват сервизни услуги, това е проект за изменение и допълнение на Закона за движение по пътищата, приет от транспортната комисия към Народното събрание. Този проект ще бъде обсъден и в пленарната зала.

Този проект гласи, че всеки, които предлага ремонт и сервизни услуги, трябва да бъде регистриран в Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” след подаване на заявление.

Така например за монтажа на гуми ще е задължително сервиза или монтьора да разполагат с подемници и машини за баланс или пък за механичен ремонт подемника ще е задължителен.

До сега не е имало установяване на ред в тази сфера и точно това е причината да се въведе такава.

За съжаление никой не може да определи колко са сервизите в страната и до колко те са авторитетни, всеки, който прецени, че разбира малко повече от коли, може да се нарича автомонтьор и да човърка по колата ни.

И така, ако се извършва ремонт извън посочените места в удостоверенията за регистрация, глобата ще бъде 1000 лв. за физически лица и 3000лв. за юридически такива. Така даже собственика да знае как да ремонтира двигателя на колата си или нещо друго, няма да може да го направи нито в гаража си, нито пред блока. Забранено е даже подмяната на масло, поради причината, че няма къде да изхвърлите опаковаката от него, докато сервизите имат такива обособени места където я съхраняват , а после минават фирми за преработка и ги изкупуват.

Притежателите на колите ще могат да правят само дребни ремонти, като подмяна на гуми или смяна на крушки, които за записани в упътването на автомобила.

Be the First!

Leave a Reply