Автосервизи Ем Комплект Изпускателна система

Калкулатор сервизни услуги

Изчисли ремонт

Image_1329525_126За да функционира правилно колата ви и да не се чупи изненадващо и да давате луди пари за ремонти е добре да знаете някои неща за маслото и значението му в двигателя, който е една от значимите авточасти в колата.

Първото нещо, което трябва да ви припомним е, че без масло двигателят няма как да издържи много и за това трябва внимателно да го следите. Именно поради тази причина шофьорите доливат или напълно сменят маслото на определени километри, за да са сигурни, че колата няма да ги остави на пътя. За доливането и смяната на маслото има определени правила, които трябва да знаете и да спазвате, за да можете да карате сигурно и безопасно.

При доливането на масло в двигателя е важно да следите до къде е, то не трябва да е в критичните граници – повече или по малко от обозначенията, а това се учи още при кормуването и всеки е на ясно. При смяната на маслото нещата стоят по по-различен начин. То трябва да се сменя на определени километри – от 11 000 до 14 000 километра, а ако колата се кара интензивно и всеки ден се пропътуват много километри се сменя веднъж в годината.

Това са задължителни стъпки и ако не ги спазвате може сериозно да повредите двигателя си, защото маслото намалява триенето. Рискът от инцидент на пътя е много голям ако двигателят ви се повреди и за това трябва да го следите.

Знайте, че трябва да следите нивото на маслото поне веднъж в седмицата ако шофирате всеки ден или ако карате колата рядко – преди излизане. Така можете да видите проблемът навреме и да реагирате адекватно, а не да останете неприятно изненадани.

Важно е да знаете, че всички фактори са много важни и трябва да ги спазвате и следите, за това не трябва да забравяте и периодичните технически прегледи.

Be the First!

Leave a Reply